ТОВ "Терра" (Первомайський, Харківська обл.) розпочало виробництво вівсяних і гречаних каш моментального приготування. Про це повідомили "SQ" у комерційному відділі компанії. "Складно сказати, якими будуть обсяги виробництва, тому що новий продукт тільки почали виводити на ринок. Продукцію планується поставляти в США, Ізраїль, країни ЄС, зокрема, до Німеччини, де у компанії є центральний склад", - зазначили в комерційному відділі.

За інформацією "Терри", виробнича лінія каш моментального приготування створена на базі вже давно існуючого виробництва продуктів переробки зернових культур. Для лінії були закуплені дорогі фасувальні і дозувальні верстати виробництва Росії та України. "Каші матимуть попит на ринку, тому що приготовані тільки з натуральних компонентів", - відзначили в компанії.

Довідка "SQ". Встановлена ​​виробнича потужність ТОВ "ТЕРРА" складає 3 тис.т круп'яної продукції і 1 тис.т пластівців на місяць. Серед країн, до яких надходить продукція підприємства, - Україна, Німеччина, Ізраїль, США, Росія, Білорусь, Грузія, Азербайджан і Казахстан.