ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" з 17 травня почав працювати в чотириденному режимі. Про це 20 травня повідомили "SQ" у профкомі заводу. Рішення про введення чотириденного тижня було узгоджено на зборах трудового колективу. Завод працюватиме за чотириденним робочим тижнем до кінця року.

За інформацією профкому, заборгованість з зарплати на заводі з'явилася близько року тому і становить близько 15 млн.грн. Керівництво заводу пообіцяло наприкінці травня видати зарплату за січень 2010 р., а потім видати у червні ще одну місячну зарплату.
 

Довідка "SQ". З 3 березня 2010 основна частина працівників заводу ім.Шевченка перебувала у відпустці з оплатою в розмірі двох третин тарифної ставки. Остання видана зарплата була за жовтень 2009 р. (було видано 70% зарплати).

На заводі ім.Шевченка працює близько 2 тис. людей. Завод ім.Шевченка виробляє спецтехніку, устаткування для зв'язку, автоматизовані системи управління для АЕС, ТЕС і ГЕС, обладнання для залізниць і газової промисловості.

Господарський суд Харківської області 5 серпня 2009 порушив справу про банкрутство заводу ім.Шевченка, після цього почалася санація підприємства. Ініціатор банкрутства - кредитор ТОВ "Санлайт Україна С.Р.Л". Керівник санації - арбітражний керівник Дмитро Задружний. Під час санації персонал заводу ім.Шевченка планується скоротити на 1,2 тис. осіб. (до 800 осіб). Приблизно на 30% планується скоротити і виробничі площі заводу.