Заборгованість підприємств Харківської області із заробітної плати на 1 листопада становить 129 млн. грн. Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з посиланням на начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олену Захуцьку.

За її даними, з 1 червня заборгованість скоротилася на 38,8 млн.грн. (23,1%), але поставлені урядом завдання щодо скорочення заборгованості протягом червня - жовтня виконано лише на 51,1%.
Як повідомила О.Захуцька, в Харківській області ведеться робота з боржниками. За її результатами 520 керівників підприємств-боржників попереджені про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення термінів виплати зарплати. За грубі порушення законодавства звільнені з посад керівники семи підприємств, у тому числі п'яти - комунальної форми власності. Крім цього, районними управліннями праці та соціального захисту населення з початку року до органів прокуратури направлені матеріали про порушення законодавства про працю на 456 керівників підприємств, порушено 14 кримінальних справ.

За словами О.Захуцької, ліквідовані в повному обсязі борги на комунальному підприємстві каналізаційного господарства "Харківкомуночиствод" у сумі 4,2 млн.грн., скорочені - на ХКП "Міськелектротранс" у сумі 5,3 млн.грн. (залишок на 1 листопада - 12,8 млн.грн.).

Не виконали завдання зі скорочення боргів протягом червня - жовтня цього року Валківський, Дергачівський, Чугуївський райони, міста Ізюм, Куп'янськ, Чугуїв, а також Київський, Комінтернівський, Ленінський, Московський і Фрунзенський райони м. Харкова.

Збільшили заборгованість Балаклійський, Богодухівський, Борівський, Зміївський, Кегичівський, Печенізький, м. Люботин, а також Дзержинський та Жовтневий райони м. Харкова.