Державна податкова адміністрація в Харківській обл. та Об'єднання промисловців і підприємців Харківської області підписали між собою угоду. Про це 19 листопада повідомили "SQ" у ДПА в Харківській області. Підписання угоди відбулося у податковій адміністрації.

Як повідомила податкова адміністрація, договір про співпрацю та координацію дій між ДПА в Харківській області та Об'єднанням промисловців і підприємців укладено для того, щоб втілювати в життя ефективні форми співпраці для створення сприятливих умов для розвитку підприємництва в Харківському регіоні, контролю за дотриманням податкового законодавства, правильністю обчислення і повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів податків, запобігання правопорушень у сфері податкових відносин.

Як повідомила податкова, заступник голови ДПА в Харківській області Володимир Швадченко і голова Об'єднання промисловців і підприємців Харківської області Олег Ільютко домовилися узгоджувати спільну позицію щодо реформування та вдосконалення податкової системи та участі в розробці заходів, спрямованих на збільшення надходжень до бюджету, шляхом послаблення податкового тиску на промисловців і підприємців та виведення за рахунок цього промисловості та підприємництва з тіньового сектору економіки.

У ході підписання угоди обговорювалися питання легалізації найманої праці та соціального захисту найманих працівників. Податківці і підприємці дійшли спільного висновку: дотримання платниками податків законодавства про оплату праці є вкрай важливим. Як зазначив В.Швадченко, "надходження податку з прибутків фізичних осіб - основне джерело наповнення місцевого бюджету. Адже розвиток інфраструктури міста та підвищення соціального рівня мешканців Харківщини вимагає відповідного фінансування".

Також учасники зустрічі наголосили на важливості прийняття Податкового кодексу України, завдяки якому досягнуто принцип, який прийнятий в усіх країнах світу: податки повинні платити всі. Але разом з тим у документі передбачено зменшення кількості податків і поступове зниження ставок основних податків, зокрема, до 16% податку на прибуток і до 17% податку на додану вартість.

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада (ВР) прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту в другому читанні. У той же день у Харкові та інших великих містах України відбулася акція протесту підприємців проти нового Податкового кодексу. 18 листопада ВР прийняла у другому читанні і в цілому проект Податкового кодексу України в редакції Кабінету міністрів.