Менше половини озимини, посіяної у 2011 р., зійшло в Харківській області на середину жовтня. Про це в ефірі обласного радіо повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Віталій Алексейчук, передав офіційний сайт ХОДА.

Заступник губернатора зазначив, що ситуація з озиминою його хвилює. "Харківська область єдина засіяла 476 тис.га, посіви зійшли на 212 тис.га, тобто менше половини. Решта - це розріджені сходи і більше 30%, де сходів немає зовсім. Через посуху насіння пролежало в сухій землі і не проросло, але ми сподіваємося, що дощі ще підуть, буде гарна погода, і ми отримаємо урожай. Ми повинні забезпечити продовольством мешканців регіону", - повідомив він.

За його словами, в області триває збирання пізніх зернових. На сьогодні зібрано 61% (800 тис.т) урожаю кукурудзи, а планується зібрати не менше 1 млн. 200 - 1 млн. 300 тис.т.

Довідка "SQ". На Харківщині вже зібрано понад 3 млн. т зерна всіх зернових культур. За словами В.Алексейчука, це один з кращих показників області за останні 20 років. У регіоні було зібрано близько 2,246 млн.т ранніх зернових (пшениця, жито, ячмінь та ін.) 66% із зібраних ранніх зернових - це продовольче зерно.