Питання визначення форми власності стадіону "Металіст" (Харків) увійшов у ту фазу, коли він буде вирішуватися максимально швидко. Про це 19 червня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив начальник Територіального управління Рахункової палати України в Сумській, Полтавській і Харківській областях Станіслав Косінов. "Думаю, що до осені повинні бути підписані відповідні документи", - зазначив він.

За словами С.Косінова, на початку травня був виданий сертифікат на стадіон. "І тепер, наскільки мені відомо, впритул зайнялися питанням визначення форми власності. Справа в тому, що в реконструкцію стадіону були приватні інвестиції і 206 млн.грн. інвестицій з держбюджету в чистому вигляді. Крім того, використовувалися кошти державних субвенцій, переданих бюджету області . Оскільки таких прецедентів ще не було, на порядку денному стоїть питання, як правильно оформити цю власність", - зазначив С.Косінов.

Він зазначив, що є варіант оформити власність у вигляді часток або з виділенням певного майна. "Найімовірніше, буде державна частка, частка обласної та міської громади і частки приватних інвесторів. Їх на сьогодні два - "DCH" і "Стальконструкція" (інвестувала близько 13 млн.грн.)", - зазначив С.Косінов.