Надходження 40 млн.грн. на фінансування об'єктів ЖКГ очікується в Харківську область. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, повідомив сайт ХОДА. За словами М. Добкіна, об'єкти, на які підуть гроші, поки не визначені. "Ми будемо концентрувати кошти на об'єктах, які будуть готові у 2010 р., щоб добудувати їх, а потім братися за ті, які потребують тривалого рішення і можуть бути введені в експлуатацію через два-три роки", - повідомив губернатор.

За його словами, очікується також, що область отримав 11 млн.грн. в рамках держпрограми "Питна вода". "У рамках програми кошти направлять на низку серйозних проектів. У якихось населених пунктах потрібно просто подати людям воду, тому що там є складнощі з технікою, із свердловиною, з обладнанням. А в інших районах та містах, де система працює, - поліпшити очищення води, відремонтувати мережі ", - повідомив М. Добкін.

Він також повідомив, що Харківщина отримає до 50 млн.грн. від НАК "Нафтогаз України" протягом 2010 р. Третина коштів піде на газифікацію сіл, решта - на ремонт доріг та об'єктів соціальної сфери. "Я зустрівся на цьому тижні в Києві з керівником НАК, ми досягли попередньої домовленості про те, що Харківщина отримає від 30 до 50 млн.грн. За договорами, які кілька років не виконувалися. Ці гроші підуть на потреби районів і міст області", - сказав губернатор.