100% цілісного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст" є власністю територіальної громади, як зазначено в титулі реконструкції об'єкта, затвердженому розпорядженням Кабінету міністрів України від 30.06.2010 р. Про це заявив генеральний директор КП "ОСК "Металіст" В'ячеслав Шевченко, коментуючи висновки аудиту Рахункової палати щодо використання коштів державного бюджету, виділених на підготовку стадіону до Євро-2012 (Рахункова палата заявила про багатомільйонні порушення при реконструкції стадіону і про те, що в процесі реконструкції були відчужені деякі об'єкти спорткомплексу, що створює умови, у яких "частина спорткомплексу, що залишилася в комунальній власності,  не зможе повноцінно функціонувати як цілісний спортивний об'єкт" - "SQ"). Заява В. Шевченка розміщена на офіційному сайті ФК "Металіст".

В. Шевченко підкреслив, що інформація, поширена Рахунковою палатою, не відображає реальної ситуації. Він повідомив, що рішенням сесії Харківської облради під час реконструкції дійсно були приватизовані деякі об'єкти. Зокрема, ідеться  про підтрибунні приміщення північної трибуни (власник - ВАТ "ФК "Металіст"), підтрибунні приміщення південної трибуни (власник - ТОВ "Металіст-Арена"), а також про підвал багатофункціональної прибудови до західної трибуни (власник - ТОВ "Металіст Холдинг", яке профінансувало добудову об'єкта). Перераховані підприємства входять до складу групи "DCH", яка, за словами В. Шевченка, надала уряду України гарантії щодо інвестицій у реконструкцію ОСК "Металіст".

"Продаж указаних об'єктів і вкладання в них приватних інвестицій дозволили привести об'єкти в стан, що відповідає цільовим призначенням ОСК "Металіст" і вимогам УЄФА. Зараз перераховані приміщення використовуються виключно за цільовим призначенням спортивного комплексу (як єдине ціле) при проведенні футбольних матчів Чемпіонату України , Кубка України, Ліги Європи, а також матчів збірної України з футболу ", - підкреслив генеральний директор КП "ОСК "Металіст".

Він також зазначив, що з урахуванням зауважень Рахункової палати щодо цільового використання вищевказаних приміщень "ФК Металіст", "Металіст-Арена" і "Металіст Холдинг" подали звернення до Харківської облдержадміністрації з пропозицією укласти угоду про порядок використання всіх приміщень стадіону в період проведення Євро-2012 і надалі.

За словами генерального директора КП "ОСК "Металіст", у заяві Рахункової палати безпідставно висувається припущення про те, що через участь приватного інвестора в реконструкції стадіону будуть погіршені умови для занять спортом. "Хочу з усією відповідальністю заявити - це голослівні та безпідставні звинувачення. За рахунок інвестицій Олександра Владиленовича Ярославського побудований комплекс з 17 футбольних полів, на яких щодня більше тисячі маленьких харків'ян займаються спортом. Для найбільш обдарованих дітей створений спеціалізований інтернат. Тобто ОСК "Металіст" розвивається як багатофункціональний спортивний комплекс і один з найважливіших елементів соціальної інфраструктури міста багато в чому завдяки саме участі приватного інвестора, його фінансовим вкладанням і організаційним зусиллям", - підкреслив В. Шевченко.

У заяві, яку В. Шевченко надав агентству "Інтерфакс-Україна", він також зазначив, що висновки Рахункової палати є необгрунтованими, оскільки в титулі реконструкції КП "ОСК "Металіст" 100%-на частка комунальної власності у майні забудовника вказана виключно стосовно самого спортивного комплексу КП "ОСК "Металіст", а не всього стадіону в цілому, у якому дійсно є частка приватних інвесторів.
За його словами, бюджетні кошти не витрачалися на реконструкцію приміщень, які перебувають у приватній власності.

Також В. Шевченко зазначив, що фахівці Рахункової палати не залучили до перевірки Харківську облраду (власника підприємства) і Харківську облдержадміністрацію, що "позбавило їх можливості надати докази й обгрунтування своїх дій, а також вжити заходів щодо належного представництва при проведенні перевірки".

Довідка "SQ". За інформацією Рахункової палати в ході реконструкції харківського стадіону "Металіст" з порушенням законодавства використано коштів на суму 60,5 млн. грн., вартість реконструкції завищена на 230 млн.грн. Крім того, в ході реконструкції за рішеннями Харківської облради відчужено деякі окремі будівлі і об'єкти незавершеного будівництва спорткомплексу, які знаходилися в комунальній власності.

За результатами перевірки колегія Рахункової палати зробила висновок, що Кабмін і обласне керівництво у 2008-2010 рр. "не забезпечили системного підходу до організації реконструкції стадіону".