"Харківські підприємства не можуть домовитися про ціни і терміни виконання контракту для Іраку на постачання БТР-4", - заявив 17 листопада під час круглого столу, присвяченого обговоренню проекту Стратегії соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 р., начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Юрій Гуренко. За його словами, 75% суміжників, які виконують контракт, це харківські підприємства.

"Вони не можуть домовитися про ціни, терміни і так далі. Дійшло до того, що вже міністр промполітики приїжджає, особисто проводить технічні наради з цього питання. Питання стоїть на контролі у першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва", - заявив Ю.Гуренко.

За його словами, виходом із ситуації може бути створення кластеру з бронетехніки. "Це фактично буде асоціація ДП "Завод ім.Малишева", КП "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова", КП "Харківське КБ з двигунобудування" і Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", - зазначив Ю.Гуренко.

Довідка "SQ". У 2009 р. Україна отримала контракт на виготовлення чотирьохсот БТР-4 для Іраку. Сума замовлення складає близько 500 млн. дол.