Фонд державного майна України (ФДМУ) не планує виставляти на продаж пакет акцій ВАТ "Турбоатом" (Харків). Про це 19 березня заявив у Верховній Раді голова ФДМУ Олександр Рябченко, передало інформагентство "РБК-Україна". "Це підприємство ("Турбоатом") прибуткове, і воно буде таким... А що стосується збиткових підприємств, що перебувають у державній власності, то ми будемо шукати можливість, щоб продати їх і забезпечити нормальну роботу", - уточнив О.Рябченко.

Довідка "SQ". ВАТ "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі. На заводі працює 4,9 тис.осіб.

У 2010 р. чистий прибуток підприємства склав 189 млн.грн. Минулого року реалізовано продукції заводу на 1 млрд.грн., До державного і місцевого бюджетів завод перерахував 221 млн.грн. податків і зборів. У лютому "Турбоатом" достроково перерахував до держбюджету 42,7 млн.грн. дивідендів.

Раніше президент України Віктор Янукович своїм указом скасував заборону на приватизацію "Турбоатому", Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд, Одеського припортового заводу, а також енергогенеруючих компаній "Донбасенерго", "Дніпроенерго", "Західенерго" і "Центренерго". Указом В.Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 22 жовтня 2010 р. "Про ситуацію в сфері приватизації державного майна". Цим рішенням РНБО скасував своє рішення від 16 травня 2008 р. про заборону приватизації зазначених підприємств.