НАК "Нафтогаз Україна" в квітні приєднає Краснокутський промисел (Харківська обл.) до газопромислового управління (ГПУ) "Полтавагазвидобування". Про це повідомив "SQ" джерело в НАК.

За його словами, реорганізація проводиться з метою оптимізації управління промислом, тому що цей промисел знаходиться на межі Харківської і Полтавської областей. Раніше промисел входив до складу ГПУ "Харківгазвидобування". Це підприємство було розформовано шляхом приєднання до ГПУ "Шебелинкагазвидобування" (Харківська обл.), і основна частина промислів "Харківгазвидобування" перейшла до "Шебелинкагазвидобування".

Довідка "SQ". ГПУ "Полтавагазвидобування" планує в 2011 р. збільшити видобуток газу на 26,7% - до 6,3 млрд.куб.м. Зараз у ГПУ "Полтавагазвидобування" входять чотири промисли - Солохівський, Машівський, Гадяцький та Яблунівський. Об'єднання газопромислового управління (ГПУ) "Шебелинкагазвидобування" та ГПУ "Харківгазвидобування" завершиться 25 лютого, коли буде підписано акт приймання-передачі майна.

У Харківській області видобувається 8,6 млрд.куб.м газу на рік, в Україні - 20 млрд.куб.м газу на рік. ГПУ "Шебелинкагазвидобування" видобуває 7,5 млрд.куб.м газу на рік з 38 родовищ.