В Харькове создано коммунальное предприятие, которое будет заниматься платными парковками

У Харкові створене комунальне підприємство "Харьковпарксервіс", яке буде займатися виключно питаннями роботи парковок. Рішення про створення підприємства було прийняте 16 листопада на сесії міськради.

"Змінилося законодавство, і з 1 січня 2012 р. ми будемо зобов'язані оформляти паркування з землевідведенням. Окрім того, дообладнання паркувальних місць вимагає істотних капіталовкладень. З високим ступенем ймовірності можна стверджувати, що для придбання паркоматів буде реалізований окремий інвестиційний проект. Для того щоб два інвестиційних проекти не перетиналися, ми запропонували створити нове підприємство, яке буде займатися тільки паркуванням. На нього оформлять як землю, так і новий інвестиційний проект", - розповів С.Дульфан.

Він зазначив, що створення нового комунального підприємства - одна з вимог передбачуваного інвестора. "Якщо місто зацікавлене в інвестиціях, це не дуже висока плата - створення комунального підприємства, що себе утримує", - уточнив С.Дульфан.

Він відзнчив, що нове підприємство буде працювати в галузі паркування приватних транспортних засобів, у тому числі курирувати місця платної парковки на території Харкова, що дозволить "підняти культурний рівень паркування та стоянки транспортних засобів, рівень безпеки дорожнього руху і збільшити пропускну здатність транспортних магістралей".

"Створення такого КП дозволить більш ефективно стягувати плату за паркування за рахунок впровадження так званих паркоматів, що, в свою чергу, збільшить надходження до бюджету Харкова", - зазначив С.Дульфан. Окрім того, за його словами, можливе залучення інвестора, який зацікавиться цим підприємством.

Уже існуюче КП "Муніципальне паркування" продовжить виконувати раніше взяті на себе функції: обладнання стоянок для таксі, зупиночних павільйонів та ін.