На ХТЗ будут производить топливные брикеты

На території ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) буде організоване виробництво паливних брикетів з дерева. Про це 16 листопада на сесії Харківської міськради, звітуючи за виконану цього року роботу, повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, запуск лінії з виробництва паливних брикетів вирішить проблему утилізації деревини після знесення сухостійних. Ця лінія буде створена із застосуванням енергозберігаючих технологій.

Крім того, Г.Кернес нагадав, що на базі ХТЗ працює лінія з виробництва покрівельних матеріалів. За інформацією мера, за 2,5 місяці роботи покрівельний завод випустив 130 тис. кв.м матеріалу, що дозволило відремонтувати покрівлі 400 будинків. Усього за цей період у місті було відремонтовано 780 покрівель будинків.

Як зазначив Г.Кернес, те, що лінія з випуску покрівельних матеріалів розташована на базі заводу ХТЗ, дозволило зекономити бюджетні кошти, оскільки завод надав приміщення та виробничі потужності.

Довідка "SQ". Запуск виробничої лінії на Комунальному підприємстві з виробництва покрівельних матеріалів (зараз - КП "Муніципальний покрівельний завод") відбувся 22 липня 2011 р. Завод випускає матеріали від економ-класу до еліт-класів на різних умовах (стеклохолст, поліестер та інші). На створення в Харкові покрівельного заводу міський бюджет виділив 1,605 млн.грн.