Керівництво ДП "Харківстандартметрологія" 15 липня вручило сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів (за міжнародним стандартом ISO 22000) при виробництві морозива на АТЗТ "Хладопром" (Харків). При розробці цієї системи групою фахівців на підприємстві були розглянуті показники безпеки, які визначені нормативною документацією на продукцію: неналежні мікробіологічні показники, вміст токсичних елементів, мікотоксинів, пестицидів, антибіотиків, гормональних препаратів, радіологічні показники. "Продукція, вироблена "Хладопромом", якісна і, в першу чергу, безпечна. Саме для такого товару, як морозиво, це важливо, оскільки воно - один з найулюбленіших продуктів харчування дітей", - повідомив "SQ" генеральний директор "Харківстандартметрологія" Михайло Будьонний.

Довідка "SQ". АТЗТ "Хладопром" засноване в 1932 р. і зараз входить до десятки лідерів ринку морозива України. Асортимент його продукції налічує близько 80 найменувань морозива і заморожених продуктів. Основними видами морозива є пломбір, вершкове морозиво із застосуванням наповнювачів і добавок, в глазурі та соковому покритті. Споживачами продукції є населення Донецької, Запорізької, Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської областей. За роки незалежності України на підприємстві введено в експлуатацію технологічне обладнання виробництва Італії, яке дозволяє виготовляти багатошарове морозиво з додаванням джему або карамелі, в глазурі, на паличці, у стаканчику, а також різні види сімейного морозива в пластиковій упаковці.