Налоговая милиция закрыла в Харькове фирму, организовавшую нелегальную торговлю мясомПодаткова міліція припинила в Харківській області діяльність оптової фірми, яка займалася тіньової торгівлею м'ясом птиці. Про це 15 березня повідомили "SQ" в управлінні податкової міліції Державної податкової служби у Харківській області. За даними податківців, фірма закуповувала м'ясо на найбільших підприємствах країни, а потім реалізовувала його через мережу приватних підприємців. При цьому оформлялися безтоварні операції з продажу м'яса неіснуючим фірмам. Щомісячна виручка від продажу неврахованого товару сягала близько 1 млн.грн. Дії підозрюваних приводили до заниження реального валового доходу і, як наслідок, до неправомірної мінімізації сплати податків.

Як повідомили в управлінні податкової міліції, для припинення незаконної діяльності оптової фірми з ініціативи відділу податкової міліції ДПІ у Дзержинському районі Харкова були створені 23 мобільні групи. Ними були проведені одночасні обшуки за місцем розташування двох офісів, складських приміщень м'ясної продукції та приватних приміщень працівників фірми. Одночасно 19 мобільних груп здійснили виїзди на місця фактичної реалізації м'ясної продукції за готівку. В ході операції правоохоронці вилучили понад 193 тис.грн. готівкових коштів, сім печаток і штампів транзитних та фіктивних підприємств, шість комплектів комп'ютерної техніки, 10 жорстких дисків, на яких зберігалася фактична тіньова звітність підприємств, різноманітна фінансова документація, а також 9 банківських карт.

За результатами обшуків було вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 600 тис.грн., Допитано близько 35 осіб (співучасників, співробітників, реалізаторів і т.д.), від яких отримано свідчення про організацію роботи центру мінімізації податків.

За матеріалами податківців слідчим управлінням Головного управління МВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України за фактом підробки документів з боку посадових осіб підприємства. Після проведення аналізу вилучених в ході обшуку документів тіньової бухгалтерії запланована судово-бухгалтерська експертиза для встановлення завданих державі збитків та вирішення питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК (ухилення від сплати податків) стосовно керівництва оптової фірми.