Останнім днем подання податкової декларації з ПДВ за січень 2011 є 21 лютого. Про це 15 лютого повідомили у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Спеціалізованої ДПІ з роботи з великими платниками податків у Харкові.

Як повідомили в податковій інспекції, згідно вимог Податкового кодексу України (п. 49.18 ст. 49 і п. 203.1 ст. 203) для подання податкової декларації з податку на ПДВ встановлено такі терміни: якщо платник ПДВ звітує за місяць, то декларацію до органу податкової служби він подає протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця, якщо ж платник ПДВ звітує за квартал, то декларація подається до органу податкової служби протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

Також в інспекції повідомили, що пунктом 49.20 ст. 49 кодексу визначено, що якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем подання декларації вважається операційний (банківський) день, який настає за вихідним або святковим днем. Тому останнім днем подання декларації з ПДВ за січень є 21 лютого (20 лютого - неділя).

У спецподатковій також відзначили, що в 2011 р. останній день подання декларації про майновий стан і прибутки, отриманих громадянами за 2010 рік, припадає на 3 травня. Відповідно до норм Податкового кодексу декларація про прибутки подається громадянами до податкових інспекцій за місцем проживання до 1 травня року, наступного за звітним. А так як 1 і 2 травня - це святкові дні, то останнім днем подання декларації є 3 травня.