Кабмин выделил почти 20 миллионов гривен на погашение долгов по зарплате на заводах Малышева и Шевченко Кабінет міністрів України виділив 100 млн.грн. для погашення заборгованості із заробітної плати на всіх підприємствах України, із яких 19 млн.грн. надійшло до Харкова (9 млн.грн. - заводу ім.Малишева, 10 млн.грн. - заводу ім.Шевченка). Про це в ефірі обласного телебачення повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

Губернатор наголосив, що левова частка всієї заборгованості із зарплати в регіоні зосереджена на підприємствах державної форми власності. "На розширеному засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що загальна заборгованість із заробітної плати в нашій країні скоротилася, і на сьогодні борги на держпідприємствах складають до 600 млн.грн. Це посильні гроші для державного бюджету, і прем'єр-міністр поставив задачу прорахувати фінансові можливості одноразового погашення всієї заборгованості. Люди не повинні страждати від того, що хтось довів підприємство до плачевного стану", - додав Добкін.

Довідка "SQ". У червні 2012 р. заборгованість із зарплати на ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" становила 30 млн.грн., на ДП "Завод ім. Малишева" - 11,3 млн.грн. 6 вересня під час поїздки до Харкова Азаров заявив, що до кінця тижня на заводі ім.Шевченка почнуть виплачувати борги із зарплати.

Завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, предназначенних для використання в різних видах бронетанкової техніки.

Завод ім.Малишева з 2011 р. входить до складу ДК "Укроборонпром". Основні напрямки роботи підприємства - виконання контракту з Таїландом на виробництво танків "Оплот", виробництво БТР-4 для Іраку, поставка силових установок для танків у Китай і Пакистан, виробництво комплектуючих для БТР-3Е для Таїланду.