Головний відділ податкової міліції Спеціалізованої ДПІ м.Харкова з роботи з великими платниками податків порушив кримінальну справу за фактом фіктивного банкрутства АТЗТ "Харківський канатний завод" (ст.218 Кримінального кодексу України). Про це 14 червня повідомили "SQ" в управлінні податкової міліції ДПА Харківської області.

За даними ДПА, було встановлено, що голова правління підприємства звернувся до Господарського суду Харківської області із заявою про неплатоспроможність, маючи при цьому податковий борг підприємства майже в 2 млн.грн. У податковій встановили, що відомості, зазначені в заяві, є помилковими і не відповідають дійсності, що завдало матеріальних збитків кредиторам. Наразі вживаються заходи щодо встановлення причетних до вчинення злочину осіб та шляхів погашення завданого збитку. АТЗТ зараз займається тим, що здає в оренду власне нерухоме майно.

Довідка "SQ". Господарський суд Харківської області постановою від 11 жовтня 2008 р. порушив справу про банкрутство Харківського канатного заводу (вул.Китаєнка, 1). Санація заводу розпочалася в листопаді 2009 р. Санатор - Олександр Куманецкій. Харківський канатний завод має обладнання для виробництва кручених і плетених виробів, зокрема, устаткування для виробництва лляних виробів, канатів і сердечників для сталевих канатів.