Кулиничевский хлебозавод купит словенское хлебопекарское оборудование
Кулиничівський хлібокомбінат (Харківська обл.) під час українсько-словенського форуму, що пройшов 12 жовтня в Харкові, уклав три контракти на постачання зі Словенії хлібопекарського обладнання. З харківської сторони документи підписав генеральний директор корпорації ТОВ "Кулиничівський хлібокомбінат" Володимир Мисик, зі словенської сторони - директор фірми "Etrade" Боян Кушарі, генеральний директор фірми "Гостол-Гопал" Рот Айлоза і директор фірми "BTF" Стоян Фаганело. Сума та подробиці контракту поки не розкриваються.

Як зазначив В.Мисик, у Харківській області створені сприятливі умови для ведення бізнесу, у хлібокомбінату стабільні відносини з партнерами. Завдяки цьому він отримує зі Словенії новітні технології та сервісну підтримку поставленого устаткування. "Також ми отримали від них величезний досвід високотехнологічного заводу, фундамент якого ми сьогодні закладаємо", - заявив В.Мисик.

Як повідомили "SQ" у прес-службі Харківської облдержадміністрації (ХОДА), президент Словенії Данило Тюрк і голова ХОДА Михайло Добкін 12 жовтня відвідали Кулиничівський хлібокомбінат і взяли участь у церемонії закладання нового логістичного центру комбінату. Д.Тюрк, М.Добкін та В.Мисик підписали символічну хартію, яка була укладена в "капсулу часу" і залита у фундамент майбутнього логістичного центру.

Довідка "SQ". Кулиничівський хлібокомбінат (Харківський район) заснований 1994 р. Зараз до його складу входить 12 спеціалізованих хлібопекарських підприємств. Сумарна виробнича потужність складає 800 т хлібобулочних виробів на добу. Продукція реалізується через власну торговельну мережу у Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській та Харківській областях.