На базе харьковских технологий бронетанкостроения планируется создать совместное предприятие в ПакистанеСпільне підприємство (СП) у Пакистані планується створити на базі харківських технологій бронетанкобудування. Про це 12 листопада після зустрічі з першим заступником голови Харківської облдержадміністрації Володимиром Бабаєвим повідомив журналістам посол Пакистану в Україні Ахмед Наваз Салем Мела. За словами посла, Харків став першим містом України, яке він відвідав після свого недавнього призначення на посаду. Нинішній візит - ознайомлювальний, а під час наступних приїздів посол відвідає ДП "Завод ім.Малишева", КБ ім.Морозова і низку інших підприємств для обговорення перспектив створення СП.

За словами посла, співпраця Пакистану та України можлива також і в сфері авіабудування. "Ми вважаємо Україну своїм партнером і другом, тому хочемо розвивати наші відносини і взаємовигідну співпрацю в усіх сферах", - підкреслив посол Пакистану.

За словами В.Бабаєва, енергомашинобудування - одна з перспективних сфер співробітництва України і Пакистану. "Ми можемо займатися разом з колегами з Пакистану проектуванням електростанцій, створюючи спільні підприємства для формування сталого енергозабезпечення цієї країни. Перспективно також співробітництво в сфері малих ГЕС, виробляти які може ВАТ "Турбоатом", - зазначив віце-губернатор.