Компанія "Ленгіпротранс" (Санкт-Петербург, Росія) створила спільне з харківською фірмою підприємство "Союз інвест девелопмент" для просування своїх проектів у Харкові. Про це 11 листопада повідомив "SQ" начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Матюшенко. За його словами, у підприємстві поєднуються якості проектувальника і консалтингової інвестиційної компанії "Союз інвест", яка має російсько-українські коріння.

За словами І.Матюшенка, це перший глобальний проект, пов'язаний з участю іноземних інвесторів у розвитку транспортної інфраструктури області. Після створення спільного підприємства почнеться наступний етап реалізації співпраці - обговорення проектів в управліннях транспорту міста й області. Представники "Ленгіпротранса" запропонують концепцію систем управління транспортною інфраструктурою міста та області, будівництва високошвидкісних залізничних магістралей. З цього приводу вони намітили зустріч з начальником Південної залізниці Віктором Остапчуком. "Управління зовнішньоекономічних зв'язків веде свою практичну роботу, заради якої управління і створено. Ми допомогли знайти "Ленгіпротрансу" партнера, і тепер виконуємо функцію людей, які "пробивають" двері. Всього пітерською компанією пропонується для впровадження шість інвестиційних проектів", - зазначив І.Матюшенко.

Довідка "SQ". Компанія "Ленгіпротранс" запропонувала харківській владі побудувати швидкісну залізницю з аеропорту до центру міста. Попередні домовленості між компанією і керівництвом ХОДА були досягнуті 17 вересня на II Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи".