Відновлюваний після обвалу шляхопровід у м. Лозова (Харківська обл.) планується відкрити для легкового транспорту 14 травня, рух вантажного транспорту відновиться 1 липня. Про це 11 травня повідомив журналістам начальник Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) Віктор Остапчук. За його словами, шляхопровід відремонтували, а зараз проходять випробування прольотів на прогин. Уже підтверджено три прольоти, сьогодні перевірять ще чотири і завтра - три. Випробування показують, що прогин - в нормі. Завтра, 12 травня, відбудеться нарада в Головному управлінні промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації, в ході якої ПЗ викладе свої пропозиції з відкриття руху шляхопроводом.

Як зазначив В. Остапчук, у рамках ремонту шляхопроводу на Дніпропетровському заводі ім.Бабушкіна замовлена нова балка для пішохідного переходу (вага балки, що обвалилася була 10 т). Для виготовлення балки потрібно три тижні.

Як зазначив В. Остапчук, обсяг ремонтних робіт складе близько 5 млн.грн. Кошти виділила Південна залізниця. Начальник дороги зазначив, що, якщо буде вирішено реконструювати міст, то потрібні будуть інвестиції приблизно в 41 млн.грн.

Довідка "SQ". 21 квітня зруйновано частини мосту, поручнів та пішохідного тротуару шляхопроводу через залізницю в м. Лозова. Через аварію було припинено рух по автодорозі Харків - Павлоград.

Південна залізниця проходить територією шести областей України. Протяжність її колій більше 3 тис.км. Магістраль обслуговує 1 тис. промислових підприємств. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові. На підприємстві працює близько 49 тис. осіб