Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) у 2010 р. планує  закупити рухомого складу на 600 млн.грн. Про це 11 травня повідомив журналістам начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. За його словами, у плані закупівель Південної залізниці - два швидкісних поїзди на загальну суму 250 млн.грн. (ще не вирішено, які поїзда будуть закуплені), 7 пасажирських вагонів (теж поки не вирішено, які це будуть вагони), електропоїзд, що працює на змінному струмі (буде закуплено на ВАТ "ХК" Луганськтепловоз "), а також тепловоз ТЕП-150. "Три тепловози ТЕП-150 уже працюють на Південній залізниці", - зазначив В. Остапчук.

За його словами, зараз фінплан Південної залізниці проходить затвердження, в результаті чого може змінитися сума закупівлі і асортимент закуповуваного рухомого складу.

Довідка "SQ". Південна залізниця проходить територією шести областей України. Протяжність її колій більше 3 тис.км. Магістраль обслуговує 1 тис. промислових підприємств. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові. На підприємстві працює близько 49 тис.осіб