Корпорация "ФЭД" купила станков на 10 миллионов евроНа ПАТ "ФЕД" (Харків) за рахунок встановлення нових імпортних автоматизованих металообробних верстатів збільшили продуктивність праці у 10-15 разів. Про це 10 жовтня повідомив журналістам начальник механо-складального цеху "ФЕДа" Дмитро Шигалевський. За його словами, верстати встановлюються в новому цеху підприємства. "Деталі, які раніше робилися місяцями, тепер ми можемо виготовити за п'ять днів", - заявив він.

За словами Д.Шигалевського, цього року "ФЕД" купив 12 верстатів, на завод поки надійшло 9 з них, ще 3 прийдуть у кінці місяця. Усього куплено верстатів на 10 млн.євро. Це фрезерні, електрокорозійні і токарні оброблювальні центри. На них працюють, в основному, випускники ВНЗ. Для підготовки фахівців організовані курси, які студенти проходять за рік до закінчення вишу.

Як повідомив Д.Шигалевський, початківець робітник отримує на "ФЕДі" зарплату у 2 тис. 100 грн., коли він чогось навчиться, йому платять від 5 тис. грн. і вище, а є зарплати і до 12 тис.грн.

Корпорация "ФЭД" купила станков на 10 миллионов евро Корпорация "ФЭД" купила станков на 10 миллионов евро
Корпорация "ФЭД" купила станков на 10 миллионов евро Корпорация "ФЭД" купила станков на 10 миллионов евро
Корпорация "ФЭД" купила станков на 10 миллионов евро  

Довідка "SQ". ПАТ "ФЕД" виробляє паливорегулюючу апаратуру та інші агрегати для авіаційної техніки.