Обсяг реалізації продукції ВАТ "Турбоатом" (Харків) за перше півріччя 2010 р. склав 600 млн.грн. Про це 10 червня на нараді в Харківській облдержадміністрації під головуванням віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва повідомив генеральний директор підприємства Віктор Суботін. За його словами, за підсумками 2010 р. обсяг реалізації продукції заводу може скласти більше 1 млрд.грн. (зростання на 45-50% порівняно 2009 р.).

Як відзначив В. Суботін, 75% продукція "Турбоатому" експортується, переважно до Росії. Зокрема, завод бере участь у модернізації 11 АЕС у Росії. Продукція поставляється також у Китай, Афганістан, Мексику та інші країни світу.

Як повідомив В. Суботін, підписаний і вже почав виконуватися портфель замовлень на 2 млрд. грн. "За підсумками 2013 р. завод переступить обсяг реалізації в 2 млрд.грн. За нинішнім курсом долара", - зазначив він.

В. Суботін відзначив, що середня зарплата на заводі складає 2,6 тис.грн., персонал - 5 тис.осіб. На заводі введена нова система оплати праці. "Тепер молодий робітник, відпрацювавши два місяці, може отримати зарплату в 2 тис. грн. У нас працює багато молоді", - підкреслив В. Суботін.

Говорячи про "Турбоатомі", А. Клюєв зазначив, що йому відомі факти рейдерських атак на підприємство. "Я висловлю позицію уряду з приводу рейдерства. Рейдерство - це бандитизм. Часто в ньому беруть участь чиновники, судді та представники влади. Рейдери будуть сидіти у в'язниці. Вони в у останні п'ять років звикли цим займатися, і ще не всі зрозуміли, що в країні з'явилася влада. Я не думаю, що у "Турбоатома" будуть виникати корпоративні проблеми. Але якщо проблеми будуть, то в їх рішення будуть включатися центральні правоохоронні органи", - відзначив А. Клюєв.