Рівень продажів квартир на ринку первинної житлової нерухомості Харкова зросте в другій половині листопада. Як повідомили "SQ" у службі маркетингу ІБК "Авантаж", головну роль у цьому відіграє відкладений попит, який був зафіксований у жовтні - в період виборчої кампанії. Фахівці служби зазначили, що вже кілька років поспіль під час виборів інтерес до нерухомості знижується: потенційні покупці займають позицію очікування, проте після закінчення виборчого процесу продажу активізуються.

У звіті служби маркетингу зазначено, що незважаючи на деяке зниження купівельної активності в жовтні, більшість харківських забудовників не знизили будівельні темпи. Крім того, в жовтні на ринок первинної житлової нерухомості був виведений новий об'єкт - котеджне містечко біля Журавлівського гідропарку.

За інформацією служби маркетингу, в жовтні вартість житла бізнес-класу скоротилася на 1,8%. Квартири економ-класу і преміум-класу зросли в ціні на 0,4% і 0,2% відповідно. Так, у Харкові у жовтні середня вартість 1 кв.м житла економ-класу склала 5 тис. 712 грн., бізнес-класу - 9 тис. 154 грн., преміум-класу - 13 тис. 468 грн.