Усі 16 автоперевізників Харкова подали до міськради заявки на підвищення вартості проїзду в маршрутних автобусах. Про це 8 лютого повідомив "SQ" голова обласної організації роботодавців на автомобільному транспорті Микола Шевченко. За його словами, всі перевізники мають намір підняти проїзд на своїх маршрутах мінімум на 50 коп. М.Шевченко повідомив, що заявки були подані в кінці січня -  на початку лютого. "Заявки повинні бути розглянуті протягом 10 днів, але чи будуть дотримані ці терміни - невідомо", - зазначив М.Шевченко.

Довідка "SQ". 17 січня директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан заявив, що проїзд у харківських автобусах і маршрутках найближчим часом здорожчає. За його словами, для підвищення тарифу на проїзд у маршрутках є передумови - зокрема, здорожчання пального. 24 січня кілька харківських перевізників заявили, що готують розрахунки на підвищення вартості проїзду на 25-50 коп. і на початку лютого збираються подати до міськради заявки на підвищення тарифів.

За словами харківського міського голови Геннадія Кернеса, проїзд у метро в Харкові здорожчає до 2 грн. Також Г.Кернес повідомив, що Міністерство економіки погодило підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах до 1,5 грн.