Індекс споживчих цін у Харківській обл. в червні склав 99,9%. Про це "SQ" повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області.

На споживчому ринку області у червні серед продовольчих товарів здешевшали: капуста - на 50%, часник - на 14%, яйця - на 13%, рис - на 8%, сало - на 5%, молочна продукція - на 2-6%, оселедець, напівфабрикати курячі і птиця - на 1-2%. Здорожчали картопля, морква і буряк - в середньому на 19-27% (у зв'язку з надходженням у продаж продукції нового врожаю), цитрусові - на 13%, яблука - на 8%. Також підвищилися ціни на гречану крупу - на 10%, живу рибу, а також солону і копчену скумбрію - на 3-4%, мінеральну воду - на 3%, сіль і цукор - на 2%, свинину і яловичину - в межах 1% .

Серед непродовольчих товарів здешевшали бензин - на 2%, окремі види меблів, електропобутової техніки та електроніки - у межах 1-5%. Серед послуг, що надаються населенню, у зв'язку з початком літніх відпусток стали дорожче послуги пансіонатів на 6% і туристсько-екскурсійні послуги - на 10%.