Середня ціна 1 кв. м житла економ-класу становила в Харкові в кінці травня 5 тис. 827 грн., на початку травня - 5 тис. 785 грн. (ціна зросла на 0,7%). Про це 7 червня повідомили "SQ" у ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" (МКДУ, Харків). За даними компанії, житло бізнес-класу за травень подешевшало на 1,3% до 9 тис 937 грн./кв.м, преміум-класу - на 2,9% до 15 тис. 345 грн./кв.м.

Як повідомила фахівець МКДУ з роботи з інвесторами Наталя Городецька, зниження цін у бізнес-і преміум-класах пояснюється зниженням цін на решту великих за площею квартир, що залишились в продажу, в декількох готових об'єктах (наприклад, в житлових комплексах "Світ" компанії "Главмаш", "Схід-Захід" компанії "С-Інвест", "Садова Гірка" компанії "Велтон" і "Адмірал" компанії "Констракшн Груп"). Н. Городецька відзначила, що аналітики компанії прогнозують збільшення активності на ринку нерухомості восени, до початку бізнес-сезону.

Довідка "SQ". ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" створене в 1997 р. Спеціалізується на девелопменті, будівництві сучасного житла і комерційної нерухомості, а також управлінні нерухомістю.