До кінця тижня на ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" почнуть виплачувати борги із зарплати. Про це сьогодні, 6 вересня, у ході візиту до Харкова заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. "Таке рішення вже прийняте. Кошти надійдуть на завод сьогодні-завтра", - підкреслив Азаров. Прем'єр заявив, що кошти на погашення боргів вже виділені, але про яку суму йдеться, не уточнив.

Прем'єр-міністр також зазначив, що, у порівнянні з 2009-2010 рр., борги із зарплати в Україні скоротилися в два рази і становлять близько 1 млрд.грн. "Із них 500 млн.грн. - це борги підприємств державного сектора і ще стільки ж - борги приватних підприємств, які знаходяться на стадії банкрутства. За держпідприємства ми погасимо заборгованість, щодо решти - ми забезпечимо, у першу чергу, реалізацію неліквідного майна і неправильних активів цих підприємств", - заявив Азаров.


Довідка "SQ". Завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки. У червні 2012 р. заборгованість із зарплати на підприємстві становила 30 млн.грн.

Заборгованість із зарплати в Харківській області станом на 25 червня 2012 р. складе 99 млн.грн., що на 10% більше, ніж у січні 2012 р.