Харьковский ликеро-водочный завод ликвидирован, все сотрудники - уволены

Харківський лікеро-горілчаний завод (ЛГЗ) ліквідовано. Про це повідомили "SQ" на підприємстві. "Заводу немає і вже ніколи не буде. Будинок передано Фонду державного майна", - відзначили на заводі. На підприємстві не стали коментувати ситуацію з ліквідацією заводу, відзначивши, що всі співробітники звільнені, як далі буде використовуватися будівля, що звільнилася, - невідомо.

Довідка "SQ". Харківський ЛГЗ був заснований 1897 р.: тоді був побудований казенний винний склад, на базі якого в 1924 р. організований Харківський лікеро-горілчаний завод. У 2003 р. на підприємстві був уведений в експлуатацію сучасний цех слабоалкогольних напоїв, що включає комплекс з виготовлення купажів безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, лінію розливу до склотари - 12 тис. пляш./год. і лінію розливу до пластикових пляшок - 6 тис. пляш./год. У 2004 р. ЛГЗ запустив новий цех розливу горілки і лікеро-горілчаних виробів з двома лініями продуктивністю 12 тис. пляш./год., а також з ділянкою водопідготовки з устаткуванням виробництва США.

У 2011 р. стало відомо, що група засновників Харківського лікеро-горілчаного заводу продає право оренди підприємства і частину обладнання. Вартість виставленого на продаж майна, за оцінкою експертів, склала близько 12 млн.дол. Зокрема, були виставлені на продаж дві лінії розливу лікеро-горілчаних виробів потужністю від 6 тис. до 12 тис. пляш./год., лінія розливу слабоалкогольних напоїв потужністю 12 тис. пляш./год. і лінія розливу безалкогольних напоїв - 6 тис. пляш./год.