ДП "Електроважмаш" ввело в промислову експлуатацію верстат, що дозволяє виконувати комплексну обробку колекторів (вузлів тягового електродвигуна).

Як повідомив "SQ" головний інженер "Електроважмашу" Олександр Тулупов, обладнання вартістю понад 3 млн.грн. було придбано в американської компанії "CAM Innovation". За словами О. Тулупова, новий верстат повністю виключає вірогідність браку при виготовленні колекторів. Він нагадав, що в лютому "Електроважмаш" придбав верстат, який поєднує декілька операцій обробки колекторів, що дозволило забезпечувати стабільну якість у виробництві колекторної групи всіх двигун щоів, випускаються заводом .

Довідка "SQ". "Електроважмаш" інвестував у 2009 р. в технічне переозброєння понад 40 млн.грн., що майже в півтора рази більше показника 2008 р., коли підприємство направило на оновлення виробничих потужностей 27 млн. грн. У 2010 р. завод планує направити на технічне переозброєння 71,5 млн.грн.

"Електроважмаш" заснований 1946 р. Є єдиним в Україні розробником і виробником турбогенераторів для атомних і теплових електростанцій, гідрогенераторів і гідрогенераторів-двигунів для гідро-і гідроакумулюючих електростанцій. Спеціалізується з виробництва електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, бурових установок, екскаваторів, водяних насосів, зрошувальних каналів, а також з випуску комплектного тягового електрообладнання для тепловозів, електровозів, дизель-поїздів. Продукція "Електроважмашу" експлуатується більш ніж в 40 країнах світу. В Україні генераторами "Електроважмашу" укомплектовано понад 70% теплових і близько 80% гідроелектростанцій. Обсяг виробництва в 2009 р. склав 811 млн. грн. (у 2008 р. - 694 млн.грн., у 2007 р. - 475 млн.грн.). На підприємстві зайнято близько 5,5 тис. осіб.