Тарифи на послуги водопостачання, які зараз діють у Харкові, покривають лише половину собівартості подачі води. Про це 4 жовтня заявив журналістам директор КП "Харківкомуночиствод" Іван Корінько. За його словами, нинішні тарифи покривають лише 52-53% витрат підприємства.

"З того часу як приймалися чинні тарифи, вартість електроенергії зросла у два рази, паливно-мастильних матеріалів - у 1,5 рази, а тариф залишається тим же", - зазначив І.Корінько.

Він підкреслив, що підприємство давно подало свої пропозиції за новими тарифами до Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України. "Це дуже серйозне питання. Є проблиски, але офіційної відповіді ми поки не отримали", - додав директор "Харківкомуночистводу".

Довідка "SQ". КП "ВТП "Вода" та КП "Харківкомуночиствод" з 1 жовтня об'єднані в одне водопровідно-каналізаційне підприємство. З листопада цього року (за нарахуваннями за жовтень), харків'яни будуть оплачувати послуги водопостачання та каналізації за єдиною квитанцією. Квитанція буде об'єднувати два рахунки. Також у ній будуть прописувати борги за кожну зі споживаних послуг.

З 1 лютого 2011 р. харків'яни платять за один кубометр холодної води 2268 грн, гарячої - 13 грн. 78 коп.