Представники російської компанії НВО "ЕЛСІБ" відвідали 1-2 червня ВАТ "Турбоатом" (Харків). Про це повідомили "SQ" у прес-службі підприємства. Ознайомившись з роботою основних цехів і спеціалізованого конструкторського бюро "Турбоатома", з особливостями і технологією паротурбінних, гідротурбінного і механоскладального виробництв на підприємстві, гості високо оцінили виробничий потенціал і технічний рівень заводу.

Під час візиту сторони провели переговори і підписали протокол про наміри співробітництва в галузі енергомашинобудування. Згідно цього документу, основним напрямком роботи між підприємствами стане спільне постачання устаткування для будівництва в Казахстані третього енергоблоку Екібастузької ГРЕС-2 потужністю 560 МВт. Згідно домовленостей, "Турбоатом" здійснить поставку турбіни, а "ЕЛСІБ" виготовить і поставить турбогенератор. Для участі в тендері, наміченому на вересень, підприємства підготують відповідну техніко-комерційну пропозицію.

Крім того, як повідомили в прес-службі "Турбоатома", сторони також обговорили спільну участь у будівництві та модернізації теплової та гідроенергетики Росії.

Наступну зустріч планується провести в липні в Новосибірську, де сторони підпишуть Меморандум про взаєморозуміння.

Довідка "SQ". ВАТ "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження.

НВО "ЕЛСІБ" ВАТ здійснює проектування і виробництво турбогенераторів, гідрогенераторів, високовольтних асинхронних електродвигунів, інших крупних електричних машин. Свою продукцію підприємство поставляє на об'єкти енергетики, нафтогазової, вугільної, хімічної та інших галузей промисловості, як у Росії, так і за кордоном.