Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) у 2010 р. інвестувала в розвиток бізнесу понад 52 млн. грн. Про це повідомили "SQ" у прес-службі корпорації.

"Фактично ми зберегли цей показник на рівні 2009 р., коли в модернізацію та розвиток виробництва було інвестовано понад 50 млн. грн.", - зазначила президент корпорації Алла Коваленко. Вона повідомила, що минулого року пріоритетними напрямками для інвестицій було запровадження енергозберігаючих технологій та оновлення технологічних ліній.

За її словами, "було вкрай складно знаходити резерви на розвиток, оскільки впродовж майже всього року існувала повна невизначеність зі строками та порядком відшкодування ПДВ". А.Коваленко повідомила, що в 2011 р. інвестування продовжиться, керівництво двох основних компаній корпорації має намір запропонувати зборам акціонерів прийняти рішення про спрямування прибутку за 2010 р. на розвиток виробництва.

Довідка "SQ". Корпорація "Бісквіт-Шоколад" об'єднує АТЗТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка" (на ринку - з 1896 р.), АТЗТ "Харківська бісквітна фабрика" (з 1935 р.), ТОВ "Торговий дім "Престиж". До сфери її управління також входять ВАТ "Первухінський цукровий завод", ТОВ "Красноградський млин", ЗАТ "Агрофірма ім. Г. Сковороди", ТОВ "Агрофірма "Петропавлівка". У 2010 р. підприємства корпорації випустили 64,1 тис.т кондитерських виробів, що на 8% більше, ніж у 2009 р. У грошовому вираженні обсяг виробництва зріс на 25% і склав 860,2 млн.грн. Продукція поставляється в 21 країну світу, питома вага експорту за підсумками минулого року склала 39%. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис.осіб.