Середня ціна 1 кв.м житла економ-класу в Харкові за червень знизилася на 1,6% і на 1 липня склала 5 тис. 734 грн. Про це 2 липня повідомили "SQ" у ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" (МКДУ, Харків). За даними МКДУ, вартість житла бізнес-класу на 1 липня склала в середньому 9 тис. 662 грн./кв.м, що на 2,8% менше ціни на 1 червня, вартість житла преміум-класу склала 15 тис. 558 грн./кв.м, що на 1,4% дорожче.

За словами фахівця МКДУ з роботи з інвесторами Наталі Городецької, зниження вартості житла в низці сегментів пов'язано з тим, що влітку ринок нерухомості ніколи не відрізнявся особливою купівельною активністю. "Тиша - слово, яке найкраще характеризує ситуацію. Трохи знизився курс долара, що відбилося на гривневих цінах. Забудовники готові продавати вже побудоване житло трохи дешевше. Усі чекають осіннього пожвавлення попиту", - відзначила Н. Городецька.

Довідка "SQ". ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" спеціалізується на девелопменті, будівництві житла та комерційної нерухомості, а також управлінні нерухомістю.