Стійких фундаментальних підстав для істотного посилення гривні поки що немає, оскільки економіка країни все ще не вийшла на належний рівень конкурентоспроможності.Про це заявив заступник директора департаменту монетарної політики Національного банку України (НБУ) Олександр Арсенюк. "НБУ готовий реагувати такими інструментами як валютний курс у тих випадках, коли будуть в наявності фундаментальні причини ... Говорити про підвищення конкурентоспроможності української економіки настільки, що необхідно коригувати обмінний курс у бік ревальвації - це питання ще дуже відкрите", - зазначив А. Арсенюк в ході круглого столу.
(http://banknews.com.ua)

Рішення про доцільність рекапіталізації банку "Надра" може бути прийнято до кінця червня. Рішення про доцільність рекапіталізації проблемного банку "Надра" (Київ) за рахунок бюджетних коштів і приватного інвестора може бути прийнято до кінця червня, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в Національному банку України (НБУ). "Пан Фірташ (потенційний інвестор банку - ІФ) готує документи про реальні можливості щодо інвестування в банк" Надра ", і НБУ перевіряє ці документи. Після проведення експертно-аналітичної ради з питань капіталізації банків Нацбанку і тимчасовому адміністраторові був даний місяць, щоб підготувати відповідні документи для прийняття остаточного рішення Кабінетом міністрів ", - сказав представник НБУ. (http://www.interfax.com.ua)

Довідка "SQ". ВАТ КБ "Надра" заснований в 1993 р. За даними НБУ, банк входить у першу десятку українських банків. З 10 лютого 2009 р. в банку "Надра" введена тимчасова адміністрація, Нацбанк продовжив її дію ще на один рік - до 9 лютого 2011 р. На 1 квітня 2010 активи банку склали 25,080 млрд. грн., кредити і заборгованість клієнтів - 24,184 млрд. грн., зобов'язання - 24,601 млрд. грн., власний капітал - 479,059 млн. грн., статутний капітал - 390,363 млн. грн. 20 травня пройшло засідання експертно-аналітичної ради, на якому розглядалося питання рекапіталізації банку "Надра". За інформацією першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова, було прийнято рішення рекомендувати уряду взяти участь разом з приватним інвестором в рекапіталізації банку за умови реструктуризації зовнішнього боргу.

"Діамантбанк" відкрив дирекцію (універсальне відділення) у Миколаєві (вул. Дунаєва, 34-Д), яке стало першим представництвом банку в місті. У відділенні клієнтам буде запропоновано перелік банківських послуг, серед яких - оформлення депозитів у національній та іноземній валютах, розрахунково-касове обслуговування, здійснення операцій з платіжними картками. (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". "Діамантбанк" зареєстрований Національним Банком України 17.11.1993 р. Банк надає послуги персональним та корпоративним клієнтам. Має всі ліцензії та дозволи НБУ для роботи на банківському ринку. Регіональна мережа нараховує 63 дирекції та відділення у 16 містах України. 2009-й рік "Діамантбанк" закінчив із прибутком 2,3 млн. грн. Чисті активи фінустанови станом на 01.01.2010 року склали 1 514,81 млн. грн., Регулятивний капітал - 278,84 млн. грн., Кредитно-інвестиційний портфель - 1 210,86 млн. грн. З початку 2010 р. "Діамантбанк" відкрив три відділення (у Львові, у Києві та Миколаєві).