На ликвидируемом Харьковском заводе электроаппаратуры по сокращению будут уволены около 400 работниковБлизько 400 працівників ДП "Харківський завод електроапаратури" (ХЗЕА) 15 листопада будуть звільнені за скороченням у зв'язку з ліквідацією підприємства. Про це повідомив "SQ" голова ліквідаційної комісії заводу Сергій Іванов.

За його словами, приблизно третині працівників заводу будуть запропоновані робочі місця у філії ДНВО "Комунар", яка утворюється на території ХЗЕА, 40-50 осіб залишаться працювати на заводі для забезпечення ліквідаційної процедури. Близько 70% працівників, які не увійшли до цих двих груп, є соціально захищеними і знаходяться на пенсії. "Люди працездатного віку, якщо вони самі не знайдуть собі роботу, будуть поставлені на облік у службі зайнятості. Працівники служби зайнятості приїжджали на завод і пояснили персоналу, що потрібно робити і як стати на облік", - зазначив С.Іванов.

За його словами, філія - це структурний підрозділ ДНВО "Комунар". Філії передані декілька корпусів ХЗЕА та обладнання, необхідні для виконання держзамовлень за раніше укладеними ХЗЕА контрактами. "Це зроблено для того, щоб не допустити зриву замовлень після припинення господарської діяльності ХЗЕА. Філія "Комунара" була створена до відкриття ліквідаційної процедури заводу електроапаратури", - зазначив С.Іванов.

Довідка "SQ". У роки колишнього СРСР на ХЗЕА працювало близько 16 тис.осіб. У роки незалежності завод почав знижувати обсяги виробництва. За рішенням Кабміну від 27 серпня 2008 р. завод був виключений з переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Була розпочата процедура приєднання заводу до Державного науково-виробничого підприємства "Об'єднання "Комунар" (Харків) з подальшою ліквідацією. 3 вересня 2010 р. головою ліквідаційної комісії заводу був призначений С.Іванов.