Приготувати олів’є у Харкові дешевше ніж в інших великих містах України. Про це йдеться у дослідженні Харківського національного економічного університету імені Кузнеця. 

Для дослідження було використано два рецепти салату з ковбасою або м’ясом курки, які є традиційними для новорічного столу. Орієнтовна вага салату близько 3 кг.

Одним з найбюджетніших цей салат виявився у Харкові:

  • з ковбасою - 338,4 грн;
  • з куркою – 303,2 грн.

Найдорожчим – у Львові та Києві.

У Києві:

  • з ковбасою – 379,6 грн;
  • з куркою – 335,11 грн.

У Львові:

  • з ковбасою – 468,4 грн;
  • з куркою – 318,44 грн.

Дешевше ніж у Харкові олів’є з ковбасою коштує у Кременчузі – 325 грн, та в Ужгороді - 327,54 грн.

Найдешевший салат у Харкові можна приготувати з продуктів придбаних у Чудо-маркеті. Найдорожчий олів’є у місті – з продуктів в супермаркеті Ле Сільпо.

Згідно з дослідженнями Держстату, середня вартість олів’є в Україні складала:

  • 250 грн у 2021 році;
  • 340 грн – у 2022 році;
  • 367,78 грн – у 2023 році.