Страви з консервованою рибою поєднують користь і високі гастрономічні якості. Серед таких частувань — салати з тунцем. Готувати їх можна як на сніданок, так і до святкового столу. Розглянемо перевірені рецепти страв.

salad-with-tuna-and-feta.webp

Салат із тунцем на сніданок: з чим поєднувати рибу

Меню в перші години після пробудження має поєднувати приємний смак, поживність, насиченість вітамінами, макро- та мікроелементами. Тому на сніданок варто приготувати швидкий салат з тунцем, вибравши рецепт з урахуванням індивідуальних вподобань. Для страв можна вибирати консерви, що містять подрібнену рибу або цілі її шматочки. Популярні салати:

  1. З пекінською капустою. Приблизно 300 г листя змішують з подрібненим огірком, однією банкою консервованого тунця, 50 г тертого твердого сиру, кукурудзою до смаку. Компоненти змішують. Заправляють салат сумішшю з морської солі, соку лимона, меленим перцем.
  2. З фетою. М’який сир додає приємної кислинки салату. Для приготування страви знадобиться 40 г продукту. Компонент поєднують з трьома столовими ложками подрібненої риби, кубиками помідора, листовим салатом до смаку. Приправляють страву сумішшю італійських спецій, сіллю, лимонним соком.
  3. З помідорами чері. Овочі нарізають четвертинками. Для салату потрібні 200 г помідорів. Також беруть 4 варених яйця. Можна використовувати перепелині. Їх нарізають половинками. Продукти змішують з подрібненим тунцем в олії. Заправляють страву нежирним майонезом. Також додають сіль до смаку.

На сніданок подають салати без цибулі та часнику. Їсти страви можна з тостами або хлібцями.

Святкові салати з тунцем

До столу подають страви, які готують з багатьох інгредієнтів. Консервований тунець добре смакує з авокадо. Для двох порцій знадобиться половина очищеного плода. Авокадо нарізають кубиками. Продукт змішують з подрібненими зеленою цибулею та листям руколи. Сік з тунця зливають в окрему посудину. Рідину приправляють лимонним соком, сіллю, перцем. Такою сумішшю доповнюють салат на останньому етапі приготування. Рибу змішують із зеленню та авокадо. Також додають 100 г подрібнених оливок. Салат заправляють і перемішують.

Якщо хочеться чогось складнішого, можна приготувати багатошарову страву. Для отримання шести порцій салату підготуйте:

  1. рибну консерву;
  2. 3 варених яйця;
  3. 5 картоплин;
  4. цибулину;
  5. 3 морквини.

Дрібно нарізану цибулю маринують в суміші з оцту та цукру, взятих по одній столовій ложці. Потім додають 100 мл води та залишають на 20 хвилин. Яйця та картоплю варять. Продукти обробляють на середній тертці. Салат викладають шарами, починаючи частиною картоплі, а потім — подрібненим тунцем. Цибулю розташовують між рибою та морквою. Шари змащують майонезом до смаку. Прикрашають салат окремо натертими яєчними жовтками та білками.

Готову страву щонайменше годину тримають в холодильнику. Перед подаванням прикрасьте салат зеленню. Корисні страви з тунцем зроблять меню смачним і різноманітним!