Обідній стіл займає центральне місце в кухні або домашній їдальні, тому до його вибору слід поставитись з великою відповідальністю. Адже меблевий виріб впливає не тільки на апетит домочадців, але й на їх настрій.

Столи обідні представлені на сучасному меблевому ринку різноманіттям відтінків, нестандартними формами та матеріалами. Щоб обрати відповідну модель, необхідно враховувати безліч факторів, до яких відноситься площа приміщення, інтер’єр та побажання кожного мешканця дому.

Як обрати форму стільниці?

В залежності від розмірів їдальні можна обрати кухонний стіл наступних форм:

  • Круглий;
  • Квадратний;
  • Прямокутний;
  • Овальний.

Прямокутна стільниця – універсальний варіант, який ідеально підійде для будь-якої обідньої зони. В маленькій їдальні ця модель дозволить максимально зберегти вільний простір, варто лиш розмістити його в кутку або біля стіни.

Предмет меблів квадратної форми теж доволі зручний варіант, проте багато людей за ним розмістити досить важко. В кімнаті середніх розмірів поміститься овальний або круглий стіл. Це комфортний вибір, який додасть інтер’єру обідньої зони практичності та функціональності. Адже відсутність кутів залишить більше простору для маневрів та дозволить розмістити якнайбільше людей під час застілля.

Конструктивні особливості

Конструкція виробу може бути різна, але великої популярності набули столи-трансформери. Вони можуть бути також різноманітних видів:

  1. Розсувні;
  2. Відкидні;
  3. Розкладні та ін.

Розкладні можуть міняти як ширину, так і висоту. Коли такий стіл розкладений, за ним можна розмістити близько 8 гостей, а до трансформації він не займе багато місця в кімнаті. Відкидний стіл-книжка має бічні «крила», які легким порухом руки перетворюють звичайний обідній стіл у витончену тумбочку. Тип конструкції потрібно підбирати, враховуючи особисті уподобання господарів та загальні нюанси інтер’єру їдальні.

Матеріал для виготовлення меблів

Найміцнішим та найзручнішим варіантом вважається дерев’яний обідній стіл. Проте часто можна зустріти вироби, виготовлені зі скла, металу, ДСП, МДВ, натурального каменю та ін.

Найдоступніший варіант для сучасного покупця – це меблі з ДСП, адже коштують вони недорого. Головним їх недоліком вважається недовговічність. Масив дерева вирізняється екологічністю, надійністю та постим доглядом. Скло – не лише зручний, але й красивий матеріал для кухонного столу. За скляною стільницею легко доглядати, адже вона не деформується та не вбирає вологу.

Джерело – http://biformer.com.ua.