Посвідка на тимчасове проживання на території України є необхідною для іноземця або особи без громадянства у наступних випадках: якщо Вам необхідно зареєструвати приватне підприємство чи влаштуватися на роботу в Україні, приймати участь у волонтерській, спортивній, культурній чи іншій сфері життєдіяльності, що потребує більше 90 днів, або більше терміну, зазначеного у візі, з’єднатися з членами сім’ї, родичами, що належать до українського громадянства, або якими була отримана посвідка на тимчасове проживання в Україні (http://zakon.lviv.ua/poslugi-dlya-inozemciv/poslugi-dlya-inozemciv1/posvidka-na-timchasove-prozhivannya.html), Вам необхідно знаходитись на території України більше 90 дозволених днів, або більше терміну, зазначеного у візі.

Посвідки на проживання в Україні можуть видаватися терміном на 1 рік, також безстроково. Тому вони поділяються на:

  • постійні посвідки на проживання в Україні;
  • тимчасові посвідки на проживання.

Діючими нормативно правовими актами передбачається,, що іноземні громадяни та особи без громадянства, які прибули з іноземних держав із безвізовим порядком в’їзду на територію України вперше, можуть перебувати на ній 90 днів із 180 з моменту першого прибуття.

Юридична компанія «Закон Львів» допоможе із оформленням посвідки на тимчасове проживання.

Для того, щоб отримати посвідку на тимчасове проживання необхідно звернутися до органів державної міграційної служби із відповідним пакетом документів:

  • заява від особи про отримання посвідки;
  • документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина чи інший);
  • нотаріально завірений переклад на українську мову сторінок документа, що посвідчує особу;
  • документ, що підтверджує сплату державного мита (чек);
  • чотири фотокартки (розміром 3,5х4,5 см);
  • копія довідки про присвоєння ІПН.

Для отримання посвідки на тимчасове проживання передбачені документи є основними для подання, проте пакет документів може змінюватися, що залежить від певної ситуації. Як приклад, можна привести необхідність отримання дозволу на тимчасове проживання у випадку шлюбу з громадянином України. У такому випадку до відповідного органу необхідно подати: довідку про доходи чоловіка чи дружини, гарантійний лист, копію свідоцтва про шлюб. Тому доцільніше звернуся за консультацією до нашої компанії до початку проведення процедури.

Необхідно зазначити, що оформлення такого документа слугує підставою для того, щоб іноземні громадяни могли користуватися усіма привілеями та правами що належать громадянам України.