14-річній фанатці Путіна з Харкова, яка співала гімн Росії, доведеться вчити історію України. Також дівчинці рекомендували читати книги українських письменників, повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.

У поле зору поліції школярка потрапила ще влітку. Дівчинка опублікувала в соцмережах відео, зняте в центрі Харкова, на якому вона підспівувала гімну РФ і малювала символіку так званої "ХНР".

За гарячими слідами поліцейські відшукали і саму дівчинку, і чоловіка, під впливом якого вона почала малювати російську пропаганду. Ним виявився друг її матері: він часто приходив у гості та спілкувався з дівчинкою. Також з'ясувалося, що рідні чоловіка - батьки, сестра та племінники - живуть у РФ. Розслідування щодо чоловіка та матері школярки ще триває.

У поліції нагадали, що такі дії підпадають під кримінальну статтю. Але оскільки школярка ще не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність, до неї застосують примусові заходи виховного характеру. Зокрема, школярці дозволили користуватися соцмережами тільки дві години на добу, водночас заборонивши викладати відеоролики та публікації. Крім того, їй рекомендували читати книжки українських авторів і вивчати історію України.