Активну фазу відновлювальних робіт у селищі П'ятихатки планують розпочати влітку. Про це під час огляду житлових будинків на вул. Академіка Вальтера та вул. Курчатова повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, внаслідок російських обстрілів у П'ятихатках пошкоджено понад 50 та зруйновано понад 10 будинків. Частина з них відновлена, в деяких роботи тривають, а решта чекає на експертну оцінку, щоб визначити масштаб робіт.

Терехов додав, що роботи проводяться за рахунок бюджету міста та субвенції за лінією Офісу Президента. Крім того, у П'ятихатках постраждала школа, яку, як і інші навчальні заклади, також відновлюватимуть за програмою Офісу Президента. Не всі будинки у П'ятихатках можна було підключити до опалення, але цього року фахівці КП "Харківські теплові мережі" планують виконати всі роботи, щоби вирішити проблему.

Ігор Терехов зазначив, що відновлювальні роботи у селищі можуть тривати більше року. Нині у П'ятихатках проживає близько двох тисяч людей.

Район, розташований у напрямку до російського кордону, як і Північна Салтівка, став одним із найбільш постраждалих від ворожих обстрілів. Росіяни не раз обстрілювали і ядерну установку "Джерело нейтронів", що знаходиться у П'ятихатках.

Загалом у місті, за інформацією мерії, не підлягають відновленню близько 500 будинків. Їх почнуть зносити вже цієї весни. Водночас за 2022 рік у Харкові відремонтували 135 будинків, з яких 66 було практично зруйновано.