У Харкові об'єдналися два великі виші. Харківський національний університет будівництва та архітектури приєднали до Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова.

Процес приєднання був запущений понад рік тому. Влітку 2021 року було озвучено інший план – приєднання ХНУСА до Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". На засіданні вченої ради НТУ ХПІ навіть ухвалили рішення про об'єднання.

Проте в уряді розробили інший проект – приєднати ХНУС до університету міського господарства. Частина студентів та викладачів ХНУСА виступила проти такого формату реорганізації вишів. Вони вийшли на акцію протесту проти приєднання їхнього університету до бекетівського. Протестувальники стверджували, що в цьому випадку буде втрачено унікальні освітні методики, напрацьовані в університеті будівництва та архітектури.

На сайті Кабміну з'явилася петиція із пропозицією зберегти ХНУСА як самостійний університет, а у разі неможливості – схвалити його приєднання до політеху. Але варто зазначити, що петиція набрала трохи більше 1,8 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч.

На засіданні Кабміну 24 листопада 2021 року було ухвалено рішення приєднати ХНУСА саме до університету міського господарства.

Наразі об'єднання завершується. З 1 січня 2023 року студенти та претенденти на наукові ступені ХНУСА продовжують навчання у Харківському національному університеті міського господарства ім. О. М. Бекетова за обраними спеціальностями, повідомили у ХНУСА.

Визначено терміни початку занять у весняному семестрі.

Перший (бакалаврський) рівень:

  • 1 та 2 курс із нормативним терміном навчання та 1 курс із скороченим терміном навчання – з 30 січня 2023 року;
  • 3 та 4 курс за нормативним терміном навчання, 2 та 3 курс зі скороченим терміном навчання – з 23 січня 2023 року.

Другий (магістерський) рівень:

  • 1 та 2 курс – з 6 лютого 2023 року.

Інформація про початок занять для студентів заочної форми навчання та претендентів на наукові ступені буде надана додатково.