Через почастішання обстрілів смт Борова Ізюмського району місцеві жителі хочуть евакуюватися. Як повідомив керівник відділу евакуації координаційного гуманітарного центру Олег Іванов, раніше заявки на евакуацію надходили з населених пунктів Борівської громади, але із самої Борової охочих виїхати не було. Зараз із Борової щодня надходить 5-6 заявок на евакуацію, пише "Суспільне".

За словами Іванова, заявки на виїзд залишають сім'ї з дітьми, а також літні люди. Охочих покинути небезпечну зону евакуюють наступного дня після подання заяви. Рейси організовують відповідно до кількості заявок.

Записатися на евакуацію з Борівської громади можна за телефоном:

  • 080-033-92-91.

Борова розташована за 165 кілометрів на південний схід від Харкова. У квітні 2022 року селище було окуповане. Його звільнили в жовтні того ж року. До війни в Боровій проживали понад 5 тисяч осіб.

За даними ХОВА, у громаді залишилося 8900 осіб, серед них - 844 дитини. У самій Боровій усе ще живе 434 дитини.

Евакуюватися сім'ям із дітьми з Борівської громади запропонували 25 жовтня. Начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний повідомив, що в громаді - напружена ситуація через постійні обстріли.

Так, 24 і 23 жовтня росіяни завдали по Боровій удару з РСЗВ. 15 жовтня Борову обстріляли двічі за добу. Була поранена 65-річна жінка. Раніше, 11 жовтня, армія РФ обстріляла селище з РСЗВ і завдала ракетного удару із ЗРК С-300. У ніч на 4 жовтня росіяни вдарили по селищу авіабомбою.