Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував й спростував чутки про начебто здачу міста. В етері нацмарафону він зазначив, що, поширюючи такі фейки, росіяни намагаються посіяти паніку серед харків’ян.

Терехов підкреслив, що це ІПСО, мета якої - деморалізувати мешканців міста. Він запевнив, що місто укріплене: навколо збудовані серйозні фортифікаційні споруди. У Харківській області також триває масштабне будівництво укріплень, над фортифікаціями працюють фактично з початку повномасштабного вторгнення. 

"Харків’яни згуртовані. Вони підтримують і будуть підтримувати ЗСУ. Як два роки тому ми відстояли наше місто, так будемо відстоювати і зараз. Тим паче, що сьогодні ми краще укріплені", - зазначив Терехов. 

Останніми днями на просторах Мережі активізувалось російське ІПСО про Харків. Одним із таких фейків було те, що харків'яни начебто масово продають своє житло, хоча падіння цін на квартири або збільшення кількості пропозицій на ринку нерухомості ріелтори не фіксують. Крім того, була дезінформація про те, що пенсіонерів нібито готують до оборони Харкова. А вчора, 26 лютого, ширився вкид, що дорогу, яка потребує термінового ремонту, відновлюють начебто для втечі харківської влади з міста.