СБУ Харківської області затримала колаборанта з Куп'янська, який під час окупації влаштувався "експертом" у МВС РФ і фабрикував справи проти українців. Це сталося під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області.

Цей мешканець Куп'янська влаштувався в "управління внутрішніх справ", створене агресором, де його призначили "експертом" у складі "експертно-криміналістичного відділення". На цій посаді він брав участь у фабрикації справ проти учасників руху опору в регіоні, використовуючи підкинуті потерпілим "речові докази" для оформлення необхідних окупантам "експертних висновків". За це колабораціоніст щомісяця отримував "зарплату" в російських рублях.

Після звільнення міста він переховувався від правосуддя в одному з місцевих приватних будинків, однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали. 

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), і йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув'язнення.