У Харківській області листоноша розповсюджувала російські пропагандистські газети. Жінку було затримано, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Оперативники СБУ встановили, що 42-річна співробітниця "Укрпошти" в Ізюмі з початку червня 2022 року почала співпрацювати з російськими окупантами. Вона добровільно погодилася стати керівником незаконно створеного підприємства "Пошта Ізюму". Ізюм був окупований 1 квітня 2022 року і близько шести місяців залишалися під контролем військ РФ (місто звільнили 11 вересня під час Храківської наступальної операції).

З червня по вересень підозрювана отримувала в окупаційній адміністрації газети “Ізюмський телеграф”, “Харків Z” та “Червона зірка” та організувала їхнє поширення серед населення Ізюмського району через мережу поштових відділень.

За даними слідства, у цих газетах заперечувалася збройна агресія РФ проти України, містилася негативна інформація про українську державу та її збройні сили.

Також підозрювана агітувала своїх колишніх колег із "Укрпошти" оформлятися на роботу до незаконного поштового підприємства.

Співробітники СБУ затримали підозрювану в Ізюмі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією). Затриманій загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років. На даний момент їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.