На подвір'ї житлового будинку у Харкові підірвали російський снаряд. Відео роботи саперів опублікувало облуправління ДСНС.

За інформацією рятувальників, про виявлення невідомого предмета їм сьогодні вранці повідомили мешканці мікрорайону на Північній Салтівці. Це виявилася касета РСЗВ "Ураган", що не розірвалася.

Через те, що снаряд буквально вмерз у землю перед дев'ятиповерховим будинком, саперам та вибухотехнікам довелося знищити його на місці. При цьому фахівці зробили все, щоб мінімізувати розліт уламків під час вибуху.

Про небезпечну російську "касету", що не розірвалася, сьогодні вдень повідомляв і мер Харкова Ігор Терехов. Він попередив харкована про планове розмінування і попросив бути обачними, бо невідомо, "скільки ще подібних подарунків російського світу в наших дворах".

У ДСНС також нагадали: якщо ви виявили небезпечний предмет, негайно повідомте про це за номерами 101 або 112. Це врятує людей, які перебувають поруч.

У листопаді минулого року на Північній Салтівці по вул. Бучми під час прогулянки двоє підлітків 12 та 15 років отримали осколкові поранення ніг внаслідок вибуху. За попередньою інформацією, спрацював касетний боєприпас. Рятувальники, які прибули на місце події, допомагали медикам зупинити кровотечу і транспортували постраждалих у карету швидкої. Того ж дня їх прооперували.